Μεντιλίμπαρ για την κλήρωση του Ολυμπιακού: «Πρώτη μας σκέψη η πρόκριση - Οι βαθμοί είναι ίδιοι»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, σχολίασε την κλήρωση την ομάδας και εξέφρασε ποιο πρέπει να είναι το σκεπτικό της ομάδας για να προκριθεί.
Ο Ολυμπιακός έμαθε σήμερα τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στη League Phase του Europa League και ο προπονητής του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έκανε τις δικές του δηλώσεις.
Θυμίζουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν, Μίλαν (Εντός), Μαρσέιγ (Εκτός), Σπάρτα Πράγας (Εντός), Ρεν (Εκτός), Γιαγκελόνια (Εντός), Τσέλιε (Εκτός), Χοφενχάιμ (Εντός), Τορένσε (Εκτός).
Ο Βάσκος τεχνικός στάθηκε στη σημασία που δίνουν οι βαθμοί με όποιον αντίπαλο και να είναι και στο ότι η πρώτη σκέψη πρέπει να είναι η πρόκριση.
Αναλυτικά όσα δήλωσε
«Να παίξουμε καλά από την αρχή. Χωρίς να σκεφτόμαστε ότι είμαστε καλύτεροι από κάποιον. Αντίθετα να βγαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας πως όλοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι. Να μπορούμε να διεκδικούμε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, τις πιθανότητές μας για πρόκριση.
Επίσης, να μην πάει κάτι στραβά, ώστε στο 5ο-6ο παιχνίδι να μη σκεφτούμε ότι έχουν τελειώσει όλα. Οι βαθμοί είναι ίδιοι και δεν έχει σημασία με ποιον τους κερδίζεις. Μερικές φορές σκέφτεσαι ότι ένας αντίπαλος είναι πιο εύκολος. Πέρυσι μας συνέβη το ίδιο και με την Πάφο και αναδειχθήκαμε ισόπαλοι, ενώ όλοι πιστεύαμε ότι θα την κερδίζαμε.
Νομίζω ότι πρέπει να σεβόμαστε όλες τις ομάδες το ίδιο. Σίγουρα υπάρχουν πρωταθλήματα που είναι ανώτερα από κάποια άλλα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι πιο εύκολο. Αν προκριθούμε κατευθείαν στους «16» ακόμα καλύτερα, αλλά κυρίως να προκριθούμε και μετά θα δούμε τις κληρώσεις. Αρχικά λοιπόν, κοιτάμε την πρόκριση και αυτή είναι η πρώτη μας σκέψη».